Fredag den 23. sep.

Placering: # 2

Årets store natsejlads for os, startede i fantastisk vejr med en flot rød sol der slog lange skygger over feltet, i sær den store gamle træbåd ”Buksesnedkeren” var flot i det lys. Underligt nok valgte dommerne en bane der gik til Pinhätten først og derfra rundt om Ven bagbord og så og hjem. Jeg og mange andre havde troet og håbet på det modsatte, som ville have givet et dejligt langt kryds hjem fra Pinhätten, men sådan skulle det ikke være.

Spilerstart – vi kom godt af sted på bagbord halse, men en lille J-70 drillede os med en ”styrbord” kort efter starten, de fortrød dog og vi kom heldigt tilbage og fik hurtigt vores eget spor mod Sverige. Efter 6 minutters sejlads lå vi som forreste båd! Efter 7 var vi to’er da den store 62 fods Buksesnedker strøg forbi til læ. Da vi havde Middelgrunden tværs gik X-41 Galatea også forbi til læ.Hele vejen mod Pinhätten var det status quo og vi kom godt rundt om det store fyr, derpå tæt forantværs til nordspidsen af Ven, der skete heller ikke meget, vi holdt gang i båden med alle mand til luv og farten var god omkring de 7½ knob. Endelig på nordsiden af Ven var der lidt kryds, som vi ramte flot og slog over mod Victoria bøjen på rette tidspunkt. Derfra en ny forantværs med lidt mere slæk på skøderne tilbage til København, hvor vi brugte ”ugandahalet”. Også her brugte vi al tid på at afbalancere båden med vores vægt for at holde fartmomentet højt. En meget flot tur uden de store kapselmæssige udfordringer.

Resultaterne viser, at første båd i mål netop var Buksesnedkeren med 4 timer og 16 min. vi brugte 5 timer og 41 min. på de 33 sømil, vi slår dem dog på point med blot 38 sekunder! Men på pointtid var overaltvinderen X-41 Galatea, der siden fortalte, at de mest af alt brugte turen som en gourmet sejlads! Det glæder os, for så kan alle dem, der hidtil har kaldt Matcher 31’eren for en målbedrøver på distance sejladser rette deres blik mod nye typer både!

Vi havde en perfekt båd håndtering og en super stemning om bord, vi blev enige om, at de 38 sekunder vi slog den store 62 fods Buksesnedker med, kunne vi godt have sat overstyr på de næste 6 timers sejlads, men det gjorde vi ikke og vi glæder os over placeringen!

Efterfølgende blev der suppleret med dejlig varm suppe i klubben – skøn afslutning.

Med skipperhilsen – Anders 

Logbog, Logbøger 2016

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *