Onsdag den 10. sep.

Placering: # 1

Tvivlen var der – skulle det være genua eller fok, vinden lå i snit på 8m/s. Det blev fok, da der lå nogle tunge sorte skyer over os, og det småregnede. Da vi kom ud af havnen viste det sig at være helt rigtig, da blæste det 10 m/s.

Vi fik trimmet båden ind – fokkefaldet skulle helt op til nr. 15 for at være strakt ok, mens skødevognen stadig var i hul nr. 4, så stod det forsejl perfekt, i den stejle krapsø som kom fra nord.

Startlinjen var meget skæv, man kunne ikke holde læ mærke op på kryds, mere end to minutter tog det at sejle fra luv til læ mærke. Som sædvanligt var der kamp om luv mærke!

Vi tog læ og kom super af sted selvom vi var i sort tid med små 20 sek. Vi vendte straks og gik mod land til layline. Det var noget der virkede, vi kom som første båd til top mærket – laaangt foran nr. to som var en XP-38, efterfulgt af Farr 40’en, den valgt at tage topmærkelinen omkring køle og trak derved mærket langt til luv, det gav yderligt avancement.

Vi satte straks spileren bommede kort efter og gik lige på gaten, som blev rundende som første båd. Nu var det bare at køre den hjem og det gjorde vi. Ingen X-99 kunne følge os.

Kun den store Farr 40 smøg sig forbi og kom blot 1:08 min. før os i mål.

Vi vandt løbet og vores start helt suverænt, sejltid 36 minutter. Vi havde vurderet banen til at være 3 sømil, men dommerne mente den var hele 4,8 sømil lang! Det giver os en gennemsnitsfart på 7,68 knob, uden krydstillæg. Jeg ved godt vores log er optimistisk og vi logger 6.6 kn. på krydset og 8 på læns, men jeg tror ikke på banelængden, som betød at en Banner 30 fra 2. start slog os overalt på præmietid! Skipperen Tommi, som jeg talte med efterfølgende var også meget overrasket – han loggede 6,2 på krydset men endte med at få en gennemsnitsfart på ca. 7,5 knob!

Sejlermiddagen bestod af tarteletter denne gang – de var gode.

Resultater: http://www.xn--svanemllekredsen-qxb.dk/resultater/2014/Bane1_100914.htm

 

Med skipperhilser – Anders

Dato:
Sejlads:
Log:
Vejr:
Vind:
Sejl:
Besætning:
Onsdag den 10. sep. 2014
Onsdagsmatch, Svanemøllen
4,8 sømil

Overskyet 10 grader C
10-12 m/s fra nord

Storen + Fok og Lille spiler
Jens, Simon, Carsten, Jon, Jan og Anders

Logbog, Logbøger 2014

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *