Onsdag den 11. maj

Placering: # 3

Der er stadig ting som skal rettes på båden, så Kurt og jeg mødtes allerede 16:30. Han hev mig op i mastetoppen, så jeg kunne montere en sejlpind, der kan holde hækstaget fri af kappen på storsejlet. Det lykkes fint og det virker.

Vi valgte at sætte genua og det viste sig at være det helt rigtige forsejl. Vi fik tjekket topmærket, hvor vi konstatere at man på lænsebenet skulle bomme og sætte spiler frem for omvendt.

Vinden var meget mærkelig, den forsvandt helt 30 min. før start, men kom kraftig igen på femminutters skuddet og heldigvis fra samme retning. Der var rigtig mange både til start og mange ville starte ved læ mærke, hvor der var stor fordel. Vi blev desværre luffet over linjen af en gammel 6 meter træbåd, men der var plads til at dykke efter den og så var der helt fri luft. De to Farr 40 både rettede også deres fejl, men det gjorde X-41’en ikke!

Vi havde kanon fart med genua i de stejle søer fra øst. Vi kom op til topmærket sammen med de sædvanlige X-99’er.

På spilersiden avancerede vi med vores taktik og gik rundt om bundmærket lige bag de to X-99 og X-41 båden. Næste runde var status quo. Men så forsvandt vinden!

Sidste omgang var mega svær, vindstyrke og retning skiftede hele tiden. Vi så at Spækhuggerne under land ved opfyldningen havde luft, så vi sejlede os selv helt ud på højre fløj mod sydøst og fik vind, alle andre lå stille midt i banen, så vi kom forbi de to X-99 og den store X-41! Desværre gik den røde Matcher 31 og helt i stå, så vi må vente med at teste fart med Torben til næste onsdag.

Sidste spilerben mod mål var også svær, men vi holdt tungen lige i munden og kom i mål 12 minutter før tidsbegrænsningen.

– Vi kom i mål som tredje båd overalt!

– Vi blev tredje båd i vores løb!

– Det var vores tredje kapsejlads i år!

– Og vi blev treer overalt!

I bund og grund meget tilfredsstillende, med et godt mandskab og en super god bådhåndtering. De to store Farr 40 både kom i mål før vinde forsvandt helt, så de slog os, men den bagerste dog kun med 1:25 min. NB: Den Scankapp 99 som er måltaget, har kun sejlet to omgange modsat os andre, der sejlede tre omgange! Resultatlister er på dette link: http://www.xn--svanemllekredsen-qxb.dk/resultater/2016/Bane1_2016_02.htm

 

Med skipperhilsen – Anders

Dato:
Sejlads:
Log:
Vejr:
Vind:
Sejl:
Besætning:
Onsdag den 11. maj 2016
Onsdagsmatch, op-ned bane i Svanemøllebugten
6,0 sømil
Flot sol 10 grader C
6 – 0 m/s fra mest fra en østlig retning
Storen + genua og spiler
Jeppe, Jon, Kurt, Kaare og Anders
Logbøger 2016

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *