Onsdag den 17. aug.

Placering: # 3

Det blæste pænt, så valget faldt på fokken, et sejl jeg ikke selv havde set og sejlet med, det er en fok fra North Sails årgang 2010. Sejlet er det som Jesper Skouenborg, selv fik designet og brugte et par sæsoner, hvor han ikke havde genua på båden.

Vi var velforberedte og klar til start, hvor der var kæmpe fordel ved læ mærke, det havde de fleste set, hvorfor der var stort kaos i den ende af startlinjen. For os var det især da en XP33 ikke forstod hvad luffe betød, de holdt på at de skulle under linjen for at starte! Det medførte en lille luffe berøring af ders hæk, men de tog heller ikke deres straf. De fik ødelagt vores start med 1½ min. og blev heller ikke selv måltaget!

Vi måtte kæmpe med en masse både omkring os, og det tog tid at komme forbi små langsomme både til luv! Vinden var desuden ikke som vi havde testet, men hårdt arbejde om bord og gode spilersætninger gjorde at vi kom helt frem i feltet og lå nu ikke så langt fra de to førende X-99’er vi gik ind til sidste omgang.

I sær læserbenet vandt vi meget og det hårde slid lønnede sig, vi slog alle øvrige i såvel løb som start på nær de to førende X-99er som sejlede i fri vind hele banen rundt.

Så set i det lys er vores resultat yderst tilfredsstillende med nr. 3 i løbet men også overalt af 35 startende både – det er godkendt.

Fokken synes jeg ikke rigtig gav den fart jeg ønskede og slet ikke da vinden løjede til 6 m/s.! Link fra aftenen er her:http://www.xn--svanemllekredsen-qxb.dk/resultater/2016/Bane1_2016_11.htm

 

Med sejlerhilsen – Anders

Dato:
Sejlads:
Log:
Vejr:
Vind:
Sejl:
Besætning:
Onsdag den 17. aug. 2016
Onsdagsmatch, op-ned bane i Svanemøllebugten
5,4 sømil
Sol varme og 20 grader C
10-7 m/s fra mest fra nord vestlig retning
Storen + fok og spiler
Simon, Jeppe, Michael L., Benjamin og Anders
Logbøger 2016

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *